11/28/2010

Day 4 -MAHA (Parking Lot M)


Status Update : selesema + lemah-lemah badan + pening = adakah itu tanda-tanda nak demam??

Pada hari yang ke-4 kerja-kerja yang kami lakukan (aku and shah) adalah berkisarkan kerja-kerja pembersihan tapak parking kamiorang. bukan sebab budak-budak yang kutip sampah itu malas tapi saje jew nak buat kerja amal kan. huhu. walaupon kami tidak ditugaskan untuk membersihkannya. katanya~haha.

seawal jam 7.45 kami sudah sampai ke pondok urusetia bagi mendapatkan form survey untuk diisi dan makanan*perut wajib kowt diisi.tapi sebelom kami sampai di MAHA nih kami telah bersarapan dahulu di Sri Serdang. huhu. so macam biasa aku malass lagi nak tulis banyak - banyak sebab adew pembaca komen sebab tak nak bace terlampau panjang. hukhuk.

keadaan tempat HQ kamiorang yang bersepah pada awalnya. so bila tenguk -tenguk balik sampah - sampah nih. aku teringat kat sapew yang buang semalam. dem betol ar bile pikir - pikir balik. macam tak adew kesedaran sivik jew. mungkin di kawasan kampung, mereka - mereka hanya membakar sampah.*tapi makcik, ini KUALA LUMPUR so pandai-pandailah simpan sampah anda didalam poket.haha. lawak jew jangan buat pulak.


hurm package beb. siap adew sampah and lampin baby lagi. daripada aku menahan bau yang busuk baek aku kemas kan kan??nasib baik pada waktu pagi itew tak banyak kereta sangat yang memerhati gelagat aku and shah. kalau ramai memang segan nak mati lah aku~abis market~

sambil - sambil tengah buat kerja pembersihan. aku and shah tercengang sebab adew lagi mamat anuar nih datang menaiki LC atik katanya~ so berborak lah kamiorang. sebenarnyer die nih tengah tunggu akak yang simpan tiket tuh. die nih kan jage pintu masuk UPM punyer orang. so die terpakse ambik resit tiket dulu kat kanopi urusetia pastuh baru pergi tempat pot die. tapi dia nih berjalan - jalan pulak ke kemah kami. chait~*hurm kalau die bace blog nih aku nak bagi tw yang handsock die "SANGAT CHUMEL KALERNYA~" hahaha.*gelak sambik terguling-guling.

hari nih just adew beberapa ketul jew bus. aku dapat ramalkan esok mesti semakin sedikit sebab besok adalah hari kerje. semalam ramai sebab adew perasmian. huhu.

lepas jew aku and shah bersih kan kawasan tetibe kami didatangi oleh En.Husni(kamiorang punyer ketua ar). die sampai jew bagi air mineral pastuh maen letak jew plastik sampah kat tepi botol air tuh baek punyer. aku dh jeling kat shah. buat eye contact. shah pon signal balik. hehe. lepas jew die pergi, kami bermaki sekejap. hehe.

tengah - tengah didalam kepanasan tuh tetibe adew satu abang nih same family die pot kat tempat kamiorang. panjang jugaklah berborak. tetibe anak die nak minum air lantas die beli kan kami 2 botol sedang 100plus. hehe. aku and shah tunggu die sampai dh jalan jaoh dulu baru nak minum sebab tak nak lak tunjuk yang kamiorang desperate sangat nak minum kan. huhu.*sebenarnyer kami memang macam cacing kepanasan pon time tuh. by the way, trima kasih abeee~

nih adalah insiden last. berlaku kira- kira 2jam sebelom kamiorang check-out dari kerje kami. time tuh hujan renyai-renyai kowt. pastuh aso tuh datang and just mintak surat kabar yang BARU kami beli pagi tadi. so aku pon dengan belass kasihan memberikan dia muka depan bahagian hiburan berita mingguan. tapi die mintak lebey pulok. so aku bagi lagi satu dekat die. shah dah pandang aku dengan pandangan yang pelik sebab aku bagi surat kabar yang die beli sesuka hati aku jew. by the way, DEMAND lebey aso nih. hurm. begitulah karenah pada hari ini. aku and shah LAYAN jew flow makcik - makcik nih...haippp~

TammaT

9 comments:

  1. beb ko dah dapat keje ek . hahha gud3
    gud job entri ni aku suke.
    btw fyi. ada aku tgk penerangan sal sistemm tagal kat booth JPS.hahah

    ReplyDelete
  2. willie...
    ko nih adew blog kew??
    ak nk follow.huhu...camne??
    hahahah..

    koichi..
    hurm kude>>??ak kew gilo.mampoi pigi~

    ReplyDelete
  3. haha yh la . blog aku blog bodoh jer hihihi
    gud luck keje arituh aku jumpe paan . tgh pgg payung tok sorang abg tuh yg sedang betolkan kete . hangin 1 bdn je aku tgk member kiter tuh hihih

    ReplyDelete
  4. aku suke cerite aso ituw!hahahahah

    ReplyDelete
  5. willie..
    bagi aku link ko..
    nnt ak follow..
    hehehhe...

    ngesngos..
    ramai berkata begitu..
    thx,,,
    bace entri akan datang yew...

    ReplyDelete
  6. wahahahaha

    sempat aje cik usni selit plastik sampah...
    skali dia terjumpe blog neh mati kau. haha

    ReplyDelete
  7. nanti la aku kasi
    series segan

    ReplyDelete
  8. itik yg sememang nyer kejam...
    hukhuk...
    jgn lh kasi dye nampk..tapi bagus jugak dye tguk..
    tok kesedaran dye jugak supaya jgn buang sampah merata2.huhu..

    willie...
    nanti>???bile lagi???

    ReplyDelete