11/27/2010

Day 3 - MAHA (Parking Lot M)

Status Update : baru bangun tadi dan terus pergi makan.lepas update nih tido jom~ 

Day 3 apew yang korang rasa aku nak cerite? tak delah macam semalam kan just malam nih aku nak kasi korank bace dialog-dialog yang harus korank bace. tuh sume adalah dialog-dialog betol yang aku ingat and mende tuh sampai sekarang aku tak dapat nak lupekan. hukhuk. by the way, banyak giler karenah tadi wei. hurm makcik-makcik or pakcik-pakcik. jikalau anda semua membace blog nih sedarlah akan annoying nyer saye secara tidak ditunjukkan ketika anda berada di pondok-pondok saye tadi. hurm~

so malas nak cakap banyak lah for this entry sebab aku pon dah penat kowt. baek letak banyak gambar daripada kata-kata. nanti orang tak suka pulak nak bace blog aku lagi kan. huhu. enjoy~


sesampai jew aku alih kan pondok HQ kiteorang ke tempat yang lebih selesa dan sesuai. aku dah agak bus akan banyak. and tak kan kiteorang nak duduk dekat tengah-tengah alam tuh kan?katanye~

hurm~macam biasalah watak sampingan ini pon mahu muncul dikaca blog nih. hehe. *die bace kowt time aku tengah taip nih. demyuh~

nampak macam parkguard UPM sangat~hehe.


hurm diawal pagi memang kene kejar-kejar lah bus cam ala-ala nak susun downg. tapi memang aku susun pon. *abis minyak moto aku sebab nak kene ronde-ronde satu parking yang luas tuh. 

rasanya bus ni lah yang degil sangat. dah masuk and keluar balik and masuk balik sebab aku dah arahkan parking tapi degil punyer pasal. huh padan muke ko abis minyak bus ko!

situasi di tempat parking bus. jumlah lot parking yang ada adalah 94. tapi tengah hari tadi bus adew 150. korank rasa macam mana aku susun? memang berlapis-lapis lah aku susun kan. yang degil-degil aku tak layan. mampos pigi~aku buat donno jew. parking sendiri lah kan.

tetibe pondok aku didatangi dengan seseorang daripada kolej 13. anuar oh anuar. jadi gile aku lepak dengan ko. gilew jugak mamat nih. by the way, die kene transfer kat tempat aku sebab waktu pagi tuh tak banyak kereta so parking dekat UPM tak adew kereta lagi. so dorang nih kene backup kat temnpat kiteorang. hurm gilew gilew.


gambar dekat bawah ini adalah gambar suasa selepas pukol 2ptg. so time nih masih adew 100+ lagi bus. banyak kowt parking double yang aku buat. panas kowt time nih. aku balik jew pukol 4 hujan pulak kan. memang best. basah!


buhsan kowt time ini kene duduk dekat belakang pondok sebab pondok telah....*sila scroll bawah.


* pakcik dekat bawah tuh asal dari Melaka and dye stay kat bawah tuh just slamber jew. huhu. so aku yang stay kat belakang nih memang kecian ar tenguk dia stay macam tuh. yang dekat pondok tuh bukan nak kasi duduk kat pakcik tuh kan. and by the way, pakcik ini isap okok gulong kowt rasa macam nak mintak jew. die dah siap-siap gulong dari rumah kowt. huhu. style kan?



terdapat insiden dekat sini yang berlaku. aku and shah bukan main lagi bersih kan tempat, sampai abu rokok and puntung rokok pon kiteorang buang dekat dalam botol. tetibe makcik-makcik nih dengan selambernyer buang batang jagung yang telah dimakan dekat bawah meja jew. what the hell kan. dah lah tak mintak pon mineral kiteorang. just ambik and cakap "nih mineral nih aku dh minum, korank pandai-pandailah share lagi satu"
*dalam hati aku cakap = dem sangat perangai siap arah-arahkan kiteorang minum air yang mane kan. tuh pondok and air mineral kiteorang lah makcik oi~

 TammaT

11/26/2010

Day 2 - MAHA (Parking Lot M)

Status Update : currently siap-siap nak mandi and tidur lepas nih. hehe. esok hari yang mencabar~



SERONOK + TERUJA + BERSEMANGAT
itu jew yang boleh mendiscribekan feeling aku time aku kerje tadi. kerje aku senang jew rupanya. just tenguk bus tuh kehulu-kehilir dengan guide daripada aku.*tapi tak buat pon sebab aku just catitkan detail pasal berapa orang didalamnya jew. hehe. yang pasti aku and amierol shah just stay kat dalam kanopi and wait for bus masuk. kate yang incharge kiteorang, korank suruh jew bus tuh penuhkan kawasan hadapan dahulu lepastuh baru penuhkan kawasan belakang. tapi bus sumenyer stub-burn jew. dowang semua nak parking kat bahagian belakang jew sebab bagi downg parking dekat belakang tuh menyenangkan dan dekat dengan tapak ekspo tuh. tapi dowg tak tahu yang MAHA adew menyediakan ala-ala train yang berkepalakan traktor tuh.*bentuk dia macam kereta yang korank naik dekat ZOO negara tuh. so korank tidak ubah macam pelwat-pelawat didalam ZOO tuh lah kan. haha. so kiteorang tak dapat nak buat apew-apew lah kalau dah degil bin bebal kan. haha. yang kitorang taw yang bus masuk dan bilingan pelawat dicatit thats all fullstop. haha. 

gambar - gambar yang kat bawah nih adalah gelagat orang yang tak biasa kerje manage parking tapi buat-buat taw. huhu. so macam nilah jadi nyer. huhu .and by the way, aku tetibe teringat yang adew satu jew bus yang dua tingkat. so nampak macam rombongan kak jah lah kan. katanya~. tak tahu lagi esok macam mana kan. yang pasti besok adalah majlis perasmian MAHA and what you expect kan, mestilah ramai lagi rombongan kak jah- kak jah yang datang. so bilangan bus pon akan meningkat naik. so macam biasalah aku tetap maintain cool dibawah kanopi yang bahang tuh. maintain tegap jew walaupon adew beberapa titik peluh jantan yang keluar. huhu. 

time breakfast. rupa-rupanya adew breakfast. aku dengan amierol shah siap bagun awal and keluar untuk bersarapan di kedai mamak dekat Sri Serdang pagi tadi. demet tol. huhu.

nih adalah jadual yang patot aku and amierol shah kene tick kan for entry and exit parking bus.*by the way, aku tak puas hati sebab tak adew nama aku and amierol kat whiteboard kat tempat urus setia. dorang just macam pulau kan kitorang yang bertugas dekat site M iaitu bus parking. huhu. 

nih bus yang aku and amierol shah bermaki-makian sebab dah lah bising plus tak nak start bekerje awal. geram gilak. palui.*aku mara sebab aku tak dapat nak dengar aku punyer ipod dengan tenang. arghhh!!!

lepas jew bus rapid tuh beredar aku terus menekan, menekan dan menekan ipod aku untuk memainkan lagu pilihan untuk hari ini. huhu.*baru lah tenang sikit but still bermaki sebab adew bus yang tak dengar cakap.

kiorang ingatkan 3 bus nih adalah bus yang patot dikira. rupa-rupanya 3 ekor bus ini adalah bus shuttle untuk pengunjung jugak. huuuh.

candid sebab baru jew lepas buat muka marah. si shah terus bukak camera and tangkap. terpaksalah aku buat-buat senyum sambil bermaki jugak. haha.

tak nak kalah kan. dye pon nak jugak bergambar. nih kes boring tahap gaban lah nih. sebab tuh siap bergambar. lantaklah apew orang sekeliling nak cakap apew kan. janji kteorang happy.

ini adalah gambar yang dibuat-buat. time nih lah nak buat-buat rajinkan padahal satu kerje pon tak adew kowt time tuh. hoho.

nih lah tempat pot kteorang yang tengah-tengah alam sangat.katanya~semua orang boleyh nampak kopwt pergerakan kteorang.

lunch time. oleh yang disebabkan tak adew meja langsung. aku pon jadikan fail yang diberi sebagai alas untuk aku makan and bagi meluruskan kaki yang hampir-hampir nak patah. aku lunjurkan atas moto. nampak macam tak sopan but thats the way nak selesakan diri. huhu. *tongsampah pon tak adew. adew kew dorang suruh budak-budak pakai uniform merha tuh kutip kat semua site. dah lah perempuan. kecian aku tenguk.

baru lepas mara bus yang degil-degil kat situh.

aksi buatan yang dibuat khas untuk dimasukkan didalam blog nih.


TammaT

11/25/2010

Parking Oh Paking~

Status Update : tengah bersiap-siap and mengemaskan kamar tidor.*cewah nk tido awal kunon. yela esok kan shift pagi! chayok-chayok ikhwan kasim!!!

hurm..entri kali nih aku terpakse, terpakse dan terpakse menyatakan yang aku Muhammad Ikhwan Bin Kasim akan melaksanakan tugas sebagai parking conductor?*btol kew adew jawatan iteww??haha.WSE lh kn. yang pasti esok aku akan melaksanakan tugas tuh. and secara psikologinyer kerje yang aku dapat nih bukan lah menjaga or suruh2 orang parking dengan betol. tapi pekerjaan ini adalah berkisarkan tentang survey pasal pengunjung dan kereta yang memasuki MAHA. hehe. dengar macam keji jew kn kerje nih. tapi aku rasa ok kowt daripada buat bancian setiap rumah kan?haha. tapi semua itu akan aku harungi esok hari. aku berkerje shift pagi esok. hurm dapat bagun kew tak, tuh aku tak pasti lagi.gambar??sowi aku belom upload. so nanti2 jela aku upload. *adew orang request suh letak kan gambar. tapi standard ar kan lelaki. MALAS SANGAT!!.hehe. so korank tggu jela entri pasal gambar2 nih. AKAN di post jugak. hehe. Btw, adew banyak jew gambar tadi. siap time dalam kete time hujan pon aku tangkap.haha. 

chop2. aku rajin jap. jap aku tengah tggu upload nih complete dlu yew.hoho. bukan setakat tuh jew. aku kene tunggu transfer daripada henset lagi sebab guna bluetooth kan. paham2 jela.hehe. neh nih koleksi untuk hari yang pertama. acctually start nyer esok tapi dah kene start tadi sebab dah alang2 datang ambik baju katanya~



macam biasa lah kan JANJI MELAYU katenya pukol 2.30. time tangkap picture nih dah pukol 2.50 kowt. adew segelintir manusia sudah bermaki-makian sesama sendiri kowt. wakakaka. guess who!!!.*phm2 jela yew orang nyer.hehe.



buhsan dengan menunggu kene sepam dua kat tepi jalan tuh. btw, lepas jew tangkap gambar nih or dengan gambar dibawah nih HUJAN yang lebat. *semakin bermakian-makian lah kami sekeluarge.



*tangkapan gambar lokasi tempat kerje secara curi-curi. hehe. siok sebab sejuk sangat kowt(sangat panas sebenarnyer ketika ituew).



wajah anak yang x dengar kate katanya~*xdewlah si azam nih just penat sangat menunggu tadi and bila dya bagi taklimat dya dah start penat and duduk dengan sendirinya.haha. and ktowg maintain gagah walaupun tadi sudah berkali-kali bermaki-makian. hehe.


gambar ini ditangkap ketika HUJAN yang sangat lebat dan kami terpaksa stay didalam kereta kerana kanopi sudah dipenuhi manusia-manusia. hehe.*nampak x muke aku and shah kaler lain sikit?sebab ktwog dapat cahaya keimanan. muah2x.

TammaT

11/24/2010

sunway or klcc??

Status Update : penat + letih + rasa malas nk update blog tp xboleyh nk tdo plak so layan jak lah bha~pas ni baru tido!!!

korank adew x tguk video kat FB pasal adew mamat n minah yg kiss xtahu malu kat tepi jalan?adewkan?so korank judgelah sendiri pasal mende tuh. actually mende tuh xdew kaitan pon dengan entri ni tapi saje jew nak kaitkan babak2 LUCAH atau babak MENDEBARKAN(*ayat fasha) dengan tajuk nih since adew kaitan dgn nama tempat kn. panas kowt isu pasal video tuh. tp perangai oh perangai. ak xtahulah tuh sume rekaan or benar2 or saje jew nak femes dlam mase yang terdekat. *btw,DR.ROMZIEY pon xbwt video mcm tuh. haha. sebenarnyer aku,aiman,kamal,ajja,zatyn fasha bru jew g jln2 kat sunway. dah lame kowt x berjumpe. aku rasa adew lah dalam 2bulan kowt. so bile dh jumpe....SAKAN lh kn bercerite. nk plus plus kn dengan adew nyer watak2 mcm fasha. semakin menjadi-jadi dengan twistis. haha. 
JENGJENGJENG!. ttve ble tringat balik soklan !@#$ dalam kete td waktu nk balik. btol2 unacceptable tol soklan dye. huh.. "ko rasa ko dh couple brapew orang?tak termasuk or termasuk yg adew declare??"huh>>>?wat the frog kn~kalo dh adew awek tuh korank diam2 jela xpayah lah nak kasi orang lain malu. igt korank hebat sgt kew byk couple. kawen satu jew boleyh nyer pon. paling maksimum pon 4 jew. so yg nk lawan sapew couple paling banyak tuh asal??hasishh.

korank yg dh couple pon. think lh pasal orang lain jugak. jgn nk kecik kn ati orang lain. jgn asik nk keepon tnye orang pasal adew bpew byk couple kew, xnk cari yg lain kew, buhsan kew pape kew. try to not jage tepi kaen owg sangat boleyh tak?. kadang2 mase2 terluang tuh luang2 kn lah sikit ngn kawan2 huhu. orang lain pon couple gak. xdew pon 24/7 nk bz jew kn.haha. nih sekadar nasihat jew. sapew yg makan McD dye yg terasa BIG MAC nyer. haha

dah2 mls nk igt balik pasal insiden td.bgus ak bg korank tenguk gmbr bagaimana kah keseronokkan kanak2 ribena bermain di pusat permainan video or W.S.E punyer tempat.haha.








TammaT

11/22/2010

Happy Belated Hari Raya AidilAdha

Status Update : currently lapa,lapa,lapa n lapa.nk kua cam xboleyh.huhu.

Bab 1 - perjalanan ke Melaka mengambil masa yang sungguh lama aku pikir. Sbb buhsan punyer pasal kn. 2 jam kowt. 2 jam tuh aku boleh menaip, menanyi, membuat apa sahaja kowt. perjalanan di mulakan dengan lagu paling truk pernah aku dengar iaiti lagu stacy *ntah lagu apew ntah.xbest kowt huhu.ak kureng skit dengan lagu2 camtuh.haha. trus ak tekan ipod ak tok dgr lagu paramore - the exception. sesampai kat perhentian pertama kat seremban ak trus isap okok n cari makanan. lapa kowt.hehe.perhentian yg kedua plak kat mne ntah n lagi skali ak mkn lagi.haha. nih btol2 jalan-jalan cari makan.haha.

Bab 2 - sesampai dimelaka ak trus naik rumah nenek ak n trus tido.peerghh mmg cam apew jew kn.mama mmg mara kowt ak trus tido.pastuh ak tido just brapa mint jew pastuh perot dh macam keroncong kn.so ak pon trus turun kew bawah n makan. dh melantak byk giler so ak trus lepak2 tguk starmuvee.mmg kempunan kowt nk tguk starmuvee n HBO sbb ak kat uma hanya terhibur dengan cartoonetwork jew.haha.mase nk tguk jew cete best dtg lah pulak watak yang menyibukkan iaitu anak paksu aku. adew kew dye nk tguk cte karton. dh lah kat uma tguk karton jew.kat kampung pon nk tguk cte karton jga kew?dem giler.last2 ak angkat kaki n ajak adik ak isap okok kat lua naek moto poksu ak. so di skipkan cerite, mlm tuh terjadi suatu insiden yang ak rasa sesuatu yg teruk ar. u know what. ak n adik ak merungut kat mama nk makan. so mama just bisik kat ak yang klo lapa kte mkn kat lua.dlm hati aku berkata. asal nk makan kat lua plak. kat dapur tuh lauk pauk banyak nak mampos sapew plak nk makan kn?. so mama ak pon terang kat aku yang nenek ko tahan2 kn lauk sbb mlm tuh ak punyer family jew yg balik. makteh n pakmat akan balik tgh mlm tuh. so ayat nenek ckp "lauk2 tuh tok sok n dgn anak2 aku yang lain yg blom balik". arghhh...apew lh sgt kalo nk kasi ak stu family makan kn. ktwog pon x kn lh nk lupa owg blakang. and btw, lauk tuh seyeshit byk nk mati. tersentap kowt family ak bla dgr ayat nenek ak tuh. tuh yg mama ckp kte mkn kat lua jew semua. and mlm tuh mmg ktwng mkn kat lua pon.

Bab 3 - mlm tuh ayah,mama,adk n ak pon makan kat lua. the way nk smpai ttbe ak bertnye ayah aku..."ayah nih kte nk mkn kat mne?"so ayah ak pon ckp jom mkn kat gerai tepi pantai yang biase kte pgi tuh.perghh best lh shiall.mmg tempat pling feveret kn.bgus jga dpt mkn kat lua sbb ak bru lepas badmood sbb dgr cerite mama ak td kn. so sesampai jew kat sne guess who yg ak nmpk?pandak n kwn dye tgh lepak2.so ak n adik ak pon salam2 lah ambik bahase.haha.di cepatkan cerite, nasi lemak tambah lauk sotong ngn air milo ais and kentang goreng 6rm masuk ke perot yang besar nih.haha. pastuh cam base lah sanggap okok kn.okok ptg td dh lame dh abis.huhu. so ak pon buat senyum2 kat adik ak supaya bg signal kat ayah ak supaya tok singgah kat 7eleven beli dunhill. sesampai jew kat 7eleven ayah ak hulur rm10. kate ayah tuh tok upah ptg td ak tolong kupas kelapa. perghh pastuh adik ak trus bli n trus isap. ayah ak n mama ak yg sempoi adew jew stay kat dlm kete smbil stay tggu ak n adk ak isap okok.haha.

Bab 4 - (kupas kelapa) perghh budak kl nk kupas kelapa kew??but at that time mmg ak n adk ak jew adew.so what u xpect kn.sapew yg nk buat selain ktwog.sapew jew yg nk tolong buat klo bukan ak n adk ak.dem. at first ak igtkan senang nk buat mende tuh.tp cam demit tol. ssh wei. berpeluh2 ak buat mende tuh. adik ak just kupas sabot kelapa tuh jew. ak yg kopek kn kalapa tuh. *ak x tw term tok kupas or kopek2 nih.yg ak tw ak punyer tugas, tekan kn kelapa kat mende yg segitiga besi tuh supaya kelapa tuh terkupas.haha.nasib baek x byk nk kene buat just 12biji jew. just ak jew yg berpeluh over sbb dh lame x buat kerje2 yang memerlukan pergerakan otot yang terlampau.haha.

Bab 5 - (kenduri.)kenduri plak berlaku lepas jew smyg raye dlm ptg skit. nih kenduri arwah kowt.makcik ena yg nk buat kowt. so ak sambil2 tolong siap2 kn part makanan dari dapur, makan lah skit2 kn. cam owg ckp smbil menyulam minum air kn.hehe. byk kowt ak mkan2. haha. pastuh ak tolong jga spupu ak setting kemah kat blakang tok basuh pinggan. perghh nk naek kan kemah yg mudah menjadi ssh sbb semua nk pggang kn. camne stu kapal adew byk kapten?so karam lh kapal tuh kn. so atlast dpt jga kemah tuh naek dgn megah. pas jew setting kemah ak n adik ak trus pinjam moto kua g bli ais. nk bli ais tuh alasan jew sbnarnye. sbnrnyer ak nk isap okok kowt. nk isap okok kat kawasan uma tuh nnt semua nk owg ckp2 blakang jew kn. btw, lantak lah nk isap okok kew apew kn. korank pedulik apew. parent ak pon x kecoh.huhu. so balik jew dari bli ais ak trus g dapur ag nk cari makanan.neh!!jempe dgn kek kenduri plak.mmg sedaplah ak gatah kn.huhu.*aku dgn basah2 nyer kat seluar selmber jew makan.huhu. dem nih semua pasal bli ais beg besar n naek moto plak tuh kn.mmg basah lh.haha.

Bab 6 - abis sdh kenduri. perot pon dh penuh. ttmu pon dh balik. dpt ar ak 5rm sbb stay kat depan tuh. pandak ak bg angpau kat ak.huhu. so kerje2 pembasuhan pon berlaku dengan pantas di belakang.huhu. so ak n adk ak pon tidak terlepas dari melakukan kerje2 tuh. best kowt buat kerje2 pembasuhan tuh beramai2. meriah kowt.hoho. adew spupu n BF akak nini ak tuh skali.hehe. dye siap bg ak okok ag. so mencuri2 isap okok ar kat blakang tuh kn.hehe. pas jew ak isap okok. maknor sruh ak buang sumething. korank tw apew dye suh buang??RENDANG AYAM N LAUK IKAN DURI smlm yang ak n parent ak nk mkn. korank nmpk x tuhan nk tunjukkan kepada kita yang makanan tuh jangan lah disimpan2 kalo adew orang meminta atau nk makan.huhu. rezeki nih mmg akan datang punyer. and one more thing. REZEKI YANG KITA DAPAT TUH BUKAN 100% KITE YANG PUNYER, DUET TUH SAMADA DISALURKAN MELALUI PEMBAYARAN ZAKAT OR SEDEKAH..so moral daripada hari raya kali nih adalah seperti yang di mention kn diatas.hehe.