12/01/2010

Day 5 + 6 + 7 (MAHA) -Parking Lot M

Status Update : yes baru bangun tidor and lega sikit sebab kerje petang.yahoo sejuk~

So untuk entri kali nih aku akan menggabungkan hari 5 + 6 + 7 sepanjang aku bekerje di MAHA. nih semua sebab aku sibuk balik rumah and lepak jew keje sampai tak sempat nak update blog. huhu. tanpa membuang mase aku akan menceritekan perilaku - perilaku yang bangsat yang berlaku sepanjang 3 hari nih.


Day 5
macam biasalah kan setiap petang akan ada - ada orang yang meninggalkan HARTA KARUN untuk kmiorang untuk di bersihkan nih semua pasal makcik2 yg aritu kowt. kali nih bertambah teruk daripada hari sebelomnya. 


termasuk gambar aku dalam phone sebab shah mengambilnya secara pantas. time nih memang aku panas hati nak mati sebab adew jew sampah yang harus kamiorang bersihkan. demyuh sapew yang buat sampah!!
and by the way, pada hari nih jugaklah aku and shah berpendapat supaya khemah kamiorang perlu dipindah ke atas bagi mengelakkan panas gilew kat bawah tuh. so aku and shah angkat due orang jew.*sapew pulak nak tolongkan, aku and shah jew yang adew kat situ pagi - pagi.




Day 6


dem dem dem. not again dude. kali nih adew sambal pulak. jenuh jugak aku and shah nak bersihkan. kamiorang terpakse pergi kew tandas portable kat tepi tuh untuk mencuri tisu. tuh pon sebab nak bersihkan tempat situ jugak kan. alah setakat curi tisu satu roll apew de hal kan.??

suasana panas pasti buat hati pon panas kan? dem giler.



another problem dekat kawasan kamiorang. guess what??SEMUT MERAH YANG MENYENGAT!!.sakit wei kalo korank kene. nih kan aku yang suke pakai selipar time keje. perghh~layan jela bile terkene. tapi mostly aku akan bermaki dulu sebelom menggeles badan semut tuh supaya hancur. haha.


dah lah panas + kene gigit semut api + kene maki dengan orang bus lagi. memang mengundang kepada kepanasan dan kebenggangan yang terlampau lah kan? so macam biasalah aku akan isap okok kasi lega sikit temper aku. huhu.





adew lagi problem nyer wei. kawasan kamiorang tuh kan sebelah pokok -pokok and kawasan sarang semut. so what you expect kan. mestilah tanah die terlampau tergembur dan terlampau lembut. perghh kerusi kami pulak memang lah bersenget -senget time duduk plus berat badan aku yang berat nih kan. memang tenggelam lah. rasa macam bumi nih nak cepat sangat terima aku.*arghh pahala tak cukup lagi wei.huhu.


Day 7

hurm setiap pagi kamiorang datang mesti mengundang kepada sakit hati yang melampau sebab setiap pagi adew saje sampah -sampah yang tidak dibuang.*even dah adew tongsampah provided.




Pemalas

Status Update : currently benggang sebab insiden hari yang ke-5.huh.


aku malas nak cerite banyak sangat. so nanti aku akan bagi taw when dah abis MAHA eah? so korank just relek jew bace post - post yang terdahulu and on 06/12/10 aku akan update korank pasal sambungan cerite MAHA eah?. aku dah draft dah post tuh just nak taruk malas. kepada sesiapa yang suke sangat skodeng blog aku, aku dapat lihat pergerakan korank. so beware~

11/28/2010

Day 4 -MAHA (Parking Lot M)


Status Update : selesema + lemah-lemah badan + pening = adakah itu tanda-tanda nak demam??

Pada hari yang ke-4 kerja-kerja yang kami lakukan (aku and shah) adalah berkisarkan kerja-kerja pembersihan tapak parking kamiorang. bukan sebab budak-budak yang kutip sampah itu malas tapi saje jew nak buat kerja amal kan. huhu. walaupon kami tidak ditugaskan untuk membersihkannya. katanya~haha.

seawal jam 7.45 kami sudah sampai ke pondok urusetia bagi mendapatkan form survey untuk diisi dan makanan*perut wajib kowt diisi.tapi sebelom kami sampai di MAHA nih kami telah bersarapan dahulu di Sri Serdang. huhu. so macam biasa aku malass lagi nak tulis banyak - banyak sebab adew pembaca komen sebab tak nak bace terlampau panjang. hukhuk.

keadaan tempat HQ kamiorang yang bersepah pada awalnya. so bila tenguk -tenguk balik sampah - sampah nih. aku teringat kat sapew yang buang semalam. dem betol ar bile pikir - pikir balik. macam tak adew kesedaran sivik jew. mungkin di kawasan kampung, mereka - mereka hanya membakar sampah.*tapi makcik, ini KUALA LUMPUR so pandai-pandailah simpan sampah anda didalam poket.haha. lawak jew jangan buat pulak.


hurm package beb. siap adew sampah and lampin baby lagi. daripada aku menahan bau yang busuk baek aku kemas kan kan??nasib baik pada waktu pagi itew tak banyak kereta sangat yang memerhati gelagat aku and shah. kalau ramai memang segan nak mati lah aku~abis market~

sambil - sambil tengah buat kerja pembersihan. aku and shah tercengang sebab adew lagi mamat anuar nih datang menaiki LC atik katanya~ so berborak lah kamiorang. sebenarnyer die nih tengah tunggu akak yang simpan tiket tuh. die nih kan jage pintu masuk UPM punyer orang. so die terpakse ambik resit tiket dulu kat kanopi urusetia pastuh baru pergi tempat pot die. tapi dia nih berjalan - jalan pulak ke kemah kami. chait~*hurm kalau die bace blog nih aku nak bagi tw yang handsock die "SANGAT CHUMEL KALERNYA~" hahaha.*gelak sambik terguling-guling.

hari nih just adew beberapa ketul jew bus. aku dapat ramalkan esok mesti semakin sedikit sebab besok adalah hari kerje. semalam ramai sebab adew perasmian. huhu.

lepas jew aku and shah bersih kan kawasan tetibe kami didatangi oleh En.Husni(kamiorang punyer ketua ar). die sampai jew bagi air mineral pastuh maen letak jew plastik sampah kat tepi botol air tuh baek punyer. aku dh jeling kat shah. buat eye contact. shah pon signal balik. hehe. lepas jew die pergi, kami bermaki sekejap. hehe.

tengah - tengah didalam kepanasan tuh tetibe adew satu abang nih same family die pot kat tempat kamiorang. panjang jugaklah berborak. tetibe anak die nak minum air lantas die beli kan kami 2 botol sedang 100plus. hehe. aku and shah tunggu die sampai dh jalan jaoh dulu baru nak minum sebab tak nak lak tunjuk yang kamiorang desperate sangat nak minum kan. huhu.*sebenarnyer kami memang macam cacing kepanasan pon time tuh. by the way, trima kasih abeee~

nih adalah insiden last. berlaku kira- kira 2jam sebelom kamiorang check-out dari kerje kami. time tuh hujan renyai-renyai kowt. pastuh aso tuh datang and just mintak surat kabar yang BARU kami beli pagi tadi. so aku pon dengan belass kasihan memberikan dia muka depan bahagian hiburan berita mingguan. tapi die mintak lebey pulok. so aku bagi lagi satu dekat die. shah dah pandang aku dengan pandangan yang pelik sebab aku bagi surat kabar yang die beli sesuka hati aku jew. by the way, DEMAND lebey aso nih. hurm. begitulah karenah pada hari ini. aku and shah LAYAN jew flow makcik - makcik nih...haippp~

TammaT