1/28/2011

iPhone Tips - How to change iPhone themes~

hehe. kali nih aku nak ajar kepada sesiapa yang baru atau sudah pakai iphone tapi themes kornak macam hambar jew kan. so entri kali nih aku nak ajar sikit dekat korank. kalau sesiapa yang dah tahu. korank try download themes kat bawah nih. hehe.

Bahan dan Radas : internet connection, jailbreak phone dan kecekapan otak korank untuk menangkap apa yang aku ajar nih.haha. lawak jew. teruskan membaca yew. hehe. 

Langkah - langkah  : korank mestilah jailbreak kan iPhone korank dekat lowyat atau dekat mane - mane sahaja yang ada. *pastikan korank tak pergi ke apple store. sebab bende nih illegal. so korank pandai - pandai lah nak hidup kay. huhu. once korank dah jailbreak, korank kene download winterboard. caranya adalah. macam dibawah nih. 


bukak cydia dan terus cari dekat search and type winterboard. hehe. pastuh terus install.


 bila korank dah download winterboard tuh. lunch winterboard dan tekan select themes dan terus click kan dekat themes yang korank dah download. kalau belom download. kornak boleyh download themes dekat cydia. type jew nama themes macam aku punye tuh.*kalau korank nak lah. huhu. kalau tak nak korank boleyh search dekat google. belambak wei. huhu.  scroll bawah lagi untuk nama contoh themes yang korank boleyh download dekat cydia. huhu.



lepas korank dah click themes yang korank nak tuh. korank terus tekan winterboard atas tuh untuk respring. *proses dimana themes korank ditukarkan. hehe. lepas dye respring, nih adalah hasil kepada themes - themes yang aku dah tick dekat atas.  



selamat mencuba dan nantikan tips2 iphone berikutnya. hehe.

1 comment:

  1. assalammualikum,yang dekat line 2 kn,mcm mane nk tukar nama,spt yg en,i
    ikhwan buat?

    ReplyDelete