5/03/2011

Insiden nasib malang tukar tayar moto aku.

geram tol aku hari nih. dah lah tak tido lagi dari semalam. tetibe adew insiden yang macam !@#$%^...geram tol. arghhh demet tol. meh sini aku cerite dari awal lah. apew yang terjadi hari nih kan. tension tol.

start~
aku dari semalam lepas update post yang semalam tuh then tak tido lagi. aku edit assignment tanaman makanan aku. lepastuh dalam pukul 7.00 aku mandi dan aku terus pergi ke sri serdang sebab nak print kan. namun, dalam poket aku just adew rm1 jew. so aku pon tebalkan muke untuk pinjam duet same kawan aku. *name xperlu nak letak kowt. pagi tadi hujan. so naek lah kereta sebab moto aku tayar dah rabak bocor. memang plan aku nak tukar pon tapi ajal dye sampai sebelom aku sempat menukarnya. so aku pon naek kereta sama suki. sampai jew kat library upm, aku turun and naek bus sampai ke old flat untuk print. so aku pon print nota menggunakan duet kawan aku tuh. lepas jew print aku terus jalan kaki dalam hujan lepas tuh aku pon sampai jew dekat fakulti lepastuh aku jumpe dengan farhan, so aku pon tanye dye dekat mane nak hantar assignment tuh kan. lepas tuh aku sambung lagi jalan sambil dengar aku punyer iphone. tetibe suki call nak balik same. then aku pon terus lari pergi ke kereta. lepas tu dah naek kereta aku pon terus pergi cimb kat pentadbiran untuk keluarkan duet. semasa dalam perjalanan aku adew call bapak aku. then dah sampai kat cimb jew sekali bapak aku tak masukkan lagi. then ingat nak claim kan duet suki kene sedut tanpa keluar di cimb pertonas, sekali semua sistem down. stress betol aku dan suki. huhu. geram plus bermaki-maki pon adew jugak tadi. huhu.

lepas jew kes kat cimb tuh. aku terus patah balik same suki balik ke fakulti untuk tunggu suki abis discussion same group dye. then skali lagi, suki cakap lecterer dye masuk opis dalam pukol 1130 macam tuh. jam time tuh pukul 1015 kowt. so aku cakap aku nak tunggu dye dekat fakulti perhutanan tuh. aku pon tunggu lah dengan tak kisah nyer dekat main hall fakulti perhutanan tuh. sekali kene gigitan nyamuk yang bertubi-tubi membuatkan aku lagi stress. stress bukan sebab tunggu lame. stress sebab kene gigit. fakulti perhutanan memang berhutan menyimpan nyamuk. haha. lepas tuh aku terus pergi ke luar untuk duduk dekat luar. suki pon datang, lepas tuh dye cakap nak hantar aku balik. so aku pon kecian lah dekat dye sebab baru abis test yang tak tido semalam lepas tuh kene hantar aku balik ke kolej pulak kan. so aku mengambil langkah plan b untuk balik sendiri.

sesampai jew aku di kolej. baru jew nak lelapkan mate. sekali ayah aku call aku. dye cakap yang dye dah bankin duet untuk duet belanje aku plus duet ganti moto. aku pon terus happy and try nak cari spana hidup untuk bukak tayar belakang dengan rasa confidentnya. sekali pusing punye pusing dapat lah sepana hidup. aku try bukak one bolt tuh dengan spana hidup tuh. sekali susah dah. so aku pon berlegar-legar dekat parking motor tuh dengan beranggapan yang adew orang akan tolong aku setelkan tayar aku tuh. lepastuh tetibe suki pon datang. dye cakap dye nak kasi teman aku jalan pergi kedai moto and servey harga tayar tuh brapa plus ambik duet dekat cimb petronas. sesampai jew dekat petronas. hurm sungguh mengecewakan yang atm tuh pon tak boleh jugak nak keluarkan duet sama dengan cimb dekat pentadbiran tuh. so macam biasa lah bermaki-maki aku lagi. so ammount yang dapat aku keluarkan just rm100 jew sebab atm maybank just boleh withdrw rm50 jew kan. aku pon berpikir lagi. nak tukar tayar ke tak. aku pon terus balik same suki selepas beli rokok malboro dan pisang goreng.

sampai jew kolej suki terus tido kat bilik sebelah and aku masuk bilik edy nak try tido untuk relek kan mata kunonnya. sekali stress bertubi-tubi datang lepas tuh aku pon terus bangun and ajak edy untuk teman aku pergi ke kedai moto. first-first ingat nak bawak jew moto terus ke kedai baiki tuh. bila aku naik jew moto tuh. nahhh!!leper abis bos. apa kau pikir kalau teda angin plus berat aku tuh. bertambah-tambah lah bha kimpes dya kan?. lepas tuh aku terus jew cakap dengan edy yang aku nak upah jew orang kedai motor tuh datang kolej walaupon duet kat tangan aku just adew rm70 jew. so aku and edy pon naek moto dan terus pergi kekedai moto tuh. sesampai jew aku and edy kat kedai tuh, uncle tuh cakap sekali pasang rm80. perghhh. aku pandang edy. edy pandang aku. buat-buat sign nak pinjam duet lah kan. sekali edy geleng-geleng dan cari jalan nak keluar kan duet. aku ada bagi tahu si edy pasal kes cimb tuh. dye insist jugak nak tolong aku and keluarkan duet dya rm50 kat maybank. nasib baek lah adew kawan yang macam tuh. walaupon edy memang tak adew duet aku rasa tapi dya sanggup nak tolong aku tambah rm10 tuh.

jap-jap. lupe pulak. sebelum kedai uncle tuh aku and edy adew jugak tanye dekat kedai lagi satu tuh. korank tahu apew dye cakap?. dye cakap nak bawak moto aku dari kolej ke kedai dye naek lori. kos lori lain cete. apew kes kan??so bertambah-tambah lah lagi kos nak tukar tayar aku kan?.itu yang aku and edy ambik keputusan nak pilih tukar tayar dengan kedai lagi satu tuh. tapi agak rumit dan stress sikit lah. aku kene bawak mamat dari kedai tuh pergi ke kolej untuk bukak tayar then patah balik ke kedai dye untuk isi tayar plus pam tayar baru tuh. then patah balaik ke kolej untuk install part tayar tuh. so rumit kan?itulah aku alamai selama 2 jam atas moto menyaksikan mamat tuh bukak tayar aku dengan rakusnya dan ikowt balik ke kedai moto dya. so aku nak pendek kan cerite yang tayar moto aku tuh dah siap pasang dan terdapat calar-calar dekat coverset aku tuh.*mampos kene mara sama adik aku tuh nanti sebab moto tuh adik aku yang punyer. bukan aku pon.

lepas jew kes moto tuh, aku try balik bilik nak tido. sekali adew kawana aku sorang nih tanya pasal kunci. dan seingat aku, aku dah bagi kunci loker plus bilik dya sama kawan aku lagi sorang nih. lepas tuh kawan aku yang hilang kunci nih tak perasan pon yang kunci tuh adew dekat sebalh dye. wtfruit kan?maybe dye rabun kowt sebab tuh dye suruh aku and kawan lagi sorang tuh carikan. tapi lepas jew jumpe kunci tuh. dye mara-mara plus bermaki-maki lagi sama aku. bukan aku yang salah pon kan? so pengakhiran cerite ini adalah aku stress sampai naip blog dekat balkoni kolej mengadap bustop tanpa rasa malu dan segan. dem sungguh hari aku nih. aku nak try tido pon macam susah dah. banyak sangat masalah yang aku dapat pada hari ini. aku pon tak tahu kenapa. ini lah dugaan tuhan. huhu.

sekian~

1 comment:

  1. sori bro klu aku yg punce tayar ko rabak.huuu

    ReplyDelete