1/28/2011

iPhone Tips - How to change iPhone themes~

hehe. kali nih aku nak ajar kepada sesiapa yang baru atau sudah pakai iphone tapi themes kornak macam hambar jew kan. so entri kali nih aku nak ajar sikit dekat korank. kalau sesiapa yang dah tahu. korank try download themes kat bawah nih. hehe.

Bahan dan Radas : internet connection, jailbreak phone dan kecekapan otak korank untuk menangkap apa yang aku ajar nih.haha. lawak jew. teruskan membaca yew. hehe. 

Langkah - langkah  : korank mestilah jailbreak kan iPhone korank dekat lowyat atau dekat mane - mane sahaja yang ada. *pastikan korank tak pergi ke apple store. sebab bende nih illegal. so korank pandai - pandai lah nak hidup kay. huhu. once korank dah jailbreak, korank kene download winterboard. caranya adalah. macam dibawah nih. 


bukak cydia dan terus cari dekat search and type winterboard. hehe. pastuh terus install.


 bila korank dah download winterboard tuh. lunch winterboard dan tekan select themes dan terus click kan dekat themes yang korank dah download. kalau belom download. kornak boleyh download themes dekat cydia. type jew nama themes macam aku punye tuh.*kalau korank nak lah. huhu. kalau tak nak korank boleyh search dekat google. belambak wei. huhu.  scroll bawah lagi untuk nama contoh themes yang korank boleyh download dekat cydia. huhu.



lepas korank dah click themes yang korank nak tuh. korank terus tekan winterboard atas tuh untuk respring. *proses dimana themes korank ditukarkan. hehe. lepas dye respring, nih adalah hasil kepada themes - themes yang aku dah tick dekat atas.  



selamat mencuba dan nantikan tips2 iphone berikutnya. hehe.

1/27/2011

Gong Xi Fa Cai~

Status Update : xsabar nak balik rumah, gong xi gong, xi gong sini and sane~haha...

hurm. xsabar rasanya nak balik rumah. cuti CNY dah nak menghampiri aku dah.*gaya macam aku sambut kan?hehe. btw, kalau korank nih jenis yang shopping punya olang, so pergi mintak parent korank duet untuk shopping dekat sg.wang. adew sale kowt. hehe. aku ingat pon nak beli barang sikit dekat sane tapi duet dah abis macam mana?haha. terpakse tahan telinge parent aku lah sebab nak beli barang punya pasal. haha. 

but itu bukan topic untuk entri kali nih. kali nih aku nak merepek pasal aktiviti aku pada cuti - cuti yang panjang selama seminggu nih. nak buat apew erk? aku blur lagi. study kowt. sebab bukak jew sem nanti adew test 1 dah. dah lah sem lepas pointer macam taek. tapi still boleyh belah lagi lah. hehe. nak tenguk result aku kew??hehe. nah ambik nih tenguk korank kire lah sendiri yew. huhu.


tak adew A langsung. so no wonder ar dapat result !@£$ camtuh kan? huhu. so cuti aku dalam masa seminggu tuh kene lah jadi anak yang soleh duduk rumah tolong parent and study. huhu. aku pastikan aku mendapat atas sikit or adew lah sikit A. huhu. chayok ikhwan kasim!!haha. so kalau sesiapa yang pandai - pandai diluar sana meh lah tolong aku naik kan pointer. huhu. aku perlukan batu loncatan. haha. kalau orang lain perlukan couple untuk menjadikan batu loncatan tapi aku nak gune sapew?*mode mencari bunga. haha.

P/s : sesiapa yang berbangsa cina, raikan CNY anda dengan baik - baik tanpa cedera sebab main mercun. huhu. Happy Chinese New Year~

1/26/2011

legging~

Status Update : tengah menghitung hari tok balik cuti raye cina but i am malay kay~

*warning = kepada reader wanita yang memakai konsep legging. jangan terasa dengan entri ini. sekadar mendedahkan apa yang tidak terdedah. haha.

_________________________________________________________________________
legging sumber dari wikipedia.

Leggings in various forms and under various names have been worn for warmth and protection by both men and women throughout the centuries. The separate hose worn by men in Europe from the 14th to 16th centuries (theRenaissance period) were a form of leggings, as are the trews of the Scottish Highlands. Separate leggings of buckskin leather were worn by some Native Americans. These were adopted by some Long Hunters, French fur trappers, and later by mountain men. They are the leatherstockings of James Fenimore Cooper's Leatherstocking Tales. The Buckskins, were mostly a dull grey brain-tan, not the bright, glossy vegetable tanned leather commonly used today.
Cowboys wore leggings of buckskin to protect from chapping caused by riding, wear and tear to their pants, and bites from animals, such as snakes or insects in the scruff, such as ticks.
In many places, especially in colder countries such as Russia or Korea, men and women continued to wear wool leggings into modern times, often as an additional outer layer for warmth.
The linen pantalettes worn by girls and women under crinolines in the mid-19th century were also a form of leggings, and were originally two separate garments. Leggings became a part of fashion in the 1960s, as trousers similar to thecapris pants but much tighter. Fashion designer, Patricia Field, claimed, while advertising on the Home Shopping Network, that she invented the modern leggings for women in the late 1970s.
It was not until the fitness and aerobics craze in the very early 1980s that leggings became fashionable as gym-styled street wear for women. Leggings were worn in the 1980s through the mid-1990s with skirts, and short dresses likebabydoll dresses, oversized shirts, sweaters, etc., and with slouch socks and Keds....blablabla~
_________________________________________________________________________
legging nih kadang - kadang smart apew kalau kene dengan orang tapi meh aku nak bagi tahu skit. korank - korank yang peha besar tuh, please, please and please jangan lah gune. kadang - kadang memalukan diri korank jew. and by the way, memang salah kowt fesyen nih. nak nak kalau digayakan bersama tudung. bawah ketat tapi pakai tudung. what the fish kan. aku tahu aku nih bukan nyer baik sangat pon nak menasihat korank but kalau korank xnk dengar nasihat aku pon, korank please lah paham mende tuh macam ketat sangat. nak buat kerje pape pon susahkan?. tapi adew orang cakap pakai legging memang bebas melakukan pergerakan tapi once dah terkoyak dihadapan orang ramai?apew yang korank rasa. malu plus jijik dengan diri sendirikan? so janganlah gunekan lagi. kalau korank sesocial mana pon one day you will turn to jalan ALLAH jugak kan? macam adew orang cakap, sejahat mane pon korank, satu hari korank pasti akan stop buat kerja - kerja jahat tuh and kembali kepangkal jalan kan? so tuh jela aku nak cakap. sebab tadi aku tenguk kawan aku ada post pasal legging nih. so aku copy and paste kan. hehe. feel free to share to other? share it!!!