2/14/2011

iPhone Tips - How to get popular iphone games for free


Hi, sorry aku busy sikit dalam beberapa minggu nih. malam nih baru boleyh nak luang kan sikit masa update aku punyer blog nih. kali ini aku nak ajar korank camne nak download free games tanpa korank membayar di Apps Store. *aku tahu mahalkan? kalau korank nak maen games macam Angry Birds or Plant Vs. Zombie dengan free jew. ikutlah langkah - langkah seperti dibawah ini. hehe.

Bahan dan Radas : internet connection, jailbreak phone dan kecekapan otak korank untuk menangkap apa yang aku ajar nih.haha. lawak jew. teruskan membaca yew. hehe. 

Langkah - langkah  : first sekali benda yang paling penting didalam jailbreak nih. semua menggunakan apps cydia seperti yang tertera dekat gambar dibawah ini. kalau once korank dah jailbreak iphone korank. mesti adew punyer cydia nih. so kepada sesiapa yang masih tak tahu lagi, cydia nih macam satu software yang membolehkan iphone korank berfungsi. huhu. 

so pertama sekali, bukak cydia korank tuh. lepastuh, 




korank tekan kat butang search dibawah tuh, lepas tuh search for installous 4 (the latest). 


nampak tak icon modify tuh kan? kalau korank belom lagi mendownload, korank akan nampak button install dekat modify tuh. so korank just tekan jew install.




contoh yang menunjukkan korank dah menginstall installous 4, korank pegi kew manage, package, and korank akan nampak seperti didalam rajah dibawah nih. lepastuh korank terus keluar ke home dan cari icon installous.*yang baru korank install tadi.





nih lah rupa home bagi installous korank. kalau korank tahu apew games yang korank nak download, korank just terus pergi kew search kat bawah tuh. taip kan name games korank. contoh , angry birds kew. hehe. lepastuh dye mesti akan keluar popup macam list link mane nak download kan? so korank just click jew download and click version yang paling atas sekali (the latest version). pastuh mesti adew name link macam mediafire, hotfile, filedude atau fileape kan?.korank pilih jew mane - mane yew. huhu.



PERHATIAN KEPADA SESIAPA YANG MENGGUNAKAN WIRELESS UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA YANG TELAH DI BLOCK KAN, SILA GUNAKAN LINK "FILEDUDE" SEBAB FILEDUDE NIH BELOM LAGI DI LISTKAN DIDALAM BLOCK LIST OLEH UPM. SO ENJOY DOWNLOADING~KALAU UPM DH BLOCK, KORANK TRY AND ERROR JEW MANE - MANE LINK MACAM FILEAPE OR HOTFILE YEW.HEHE.






kalau korank nih jenis yang tak suka mengupdate ios iphone kornak. korank boleyh lah save apps - apps yang korank download secara free dengan mengclick iTunes Sync tuh. so that korank bila - bila masa boleh menambah games or membuang games dari iphone dan tanpa mengdelete games dari laptop korank. 

*NOTE THAT IF YOU UPGRADING YOUR iPHONE TO ANOTHER iOS, YOU MAY NOT BE ABLE TO SYNC BACK YOUR GAMES TO YOUR iPHONE.


selepas jew korank download games korank tuh, korank perlulah mengbackupkan dengan sync dahulu iphone dengan itunes korank, korank jangan terus click nak masukkan lagu kew, ringtone kew, photo kew, or papelah. lepas jew korank download games baru tuh, korank cucuk kat lappy korank pastuh terus sync dengan itunes korank. nanti akan adew popup message yang akan tanya korank nak copy tak purchase apps to your itunes, so korank tekan yes or what so ever yang memboleyhkan itunes copy games korank tadi terus ke itunes. huhu. dan lepas complete sync, baru lah korank boleyh manage lagu kew, manage photo kew. buatlah suke hati korank. haha.


*sebarang feed back korank comment jew dekat bawah nih kay?huhu.
sekian terima kasih.huhu.